Filumbes
Για να μπορεσετε να διαβασετε και να απαντησετε στα θεματα φορουμ του Filumbes θα πρεπει να συνδεθειτε.

Αν δεν διαθετετε κωδικο πρεπει να κανετε εγγραφη.
Η εγγραφη ειναι δωρεαν.
Καλως ηρθατε στην παρεα μας.
Filumbes
Για να μπορεσετε να διαβασετε και να απαντησετε στα θεματα φορουμ του Filumbes θα πρεπει να συνδεθειτε.

Αν δεν διαθετετε κωδικο πρεπει να κανετε εγγραφη.
Η εγγραφη ειναι δωρεαν.
Καλως ηρθατε στην παρεα μας.
Filumbes
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Filumbes

Γενικο
 
Αρχικη σελιδαΦόρουμΑναζήτησηLatest imagesΕγγραφήΣύνδεση
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
Πρόσφατα Θέματα
» Σας βγαζουν τα παιδια σας εξω απο τα ρουχα σας?
ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ I_icon_minitimeΤετ Ιαν 08 2014, 17:42 από stalitsa

» ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ... ΠΟΙΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ...
ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ I_icon_minitimeΠεμ Δεκ 19 2013, 17:50 από stalitsa

» Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ..........
ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ I_icon_minitimeΠεμ Σεπ 20 2012, 11:17 από Φιλουμπιτσα

» ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΔΝΤ.........
ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ I_icon_minitimeΠεμ Σεπ 20 2012, 11:08 από Φιλουμπιτσα

» ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ ΜΑΣ!!!
ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ I_icon_minitimeΤετ Σεπ 19 2012, 10:19 από Φιλουμπιτσα

» Παμε για υπνο?
ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ I_icon_minitimeΤρι Σεπ 18 2012, 22:03 από Φιλουμπιτσα

» Καλημεραααααααααααααα
ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ I_icon_minitimeΚυρ Σεπ 16 2012, 12:41 από Φιλουμπιτσα

» επανασυνδεση!!!
ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ I_icon_minitimeΣαβ Ιουν 02 2012, 07:21 από ismeni

» Μπομπονιέρες και άλλα!!!!
ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ I_icon_minitimeΤετ Μάης 30 2012, 16:56 από riana-gr

Πλοήγηση
 Πόρταλ
 Ευρετήριο
 Κατάλογος Μελών
 Προφίλ
 Συχνές Ερωτήσεις
 Αναζήτηση
Μάης 2024
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
ΗμερολόγιοΗμερολόγιο
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

 

 ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ

Πήγαινε κάτω 
2 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
manou
Admin
Admin
manou


Αριθμός μηνυμάτων : 571
Ημερομηνία εγγραφής : 24/01/2010
Ηλικία : 44
Τόπος : ΒΥΡΩΝΑΣ

ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ   ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ I_icon_minitimeΠεμ Φεβ 25 2010, 09:51

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
Δρ Δημήτρης Καραγιάννης
Γαστρεντερολόγος
Διευθυντής ενδοσκοπικού τμήματος
Ιατρικού Κέντρου Αθηνών

Η νόσος ονομάζεται επίσης και οισοφαγίτιδα από παλινδρόμηση. Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι νόσος του πεπτικού συστήματος που οφείλεται σε ανεπάρκεια του καρδιοοισοφαγικού σφιγκτήρα.
Τι είναι ο καρδιοοισοφαγικός σφιγκτήρας;

Πρόκειται για έναν μυ που βρίσκεται μεταξύ στομαχιού και οισοφάγου. Ο μυς αυτός είναι διαρκώς σε σύσπαση και χαλαρώνει μόνο για να επιτρέψει σε μία μπουκιά τροφής να περάσει από τον οισοφάγο στο στομάχι. Ο ρόλος του είναι να λειτουργεί ως βαλβίδα που απαγορεύει την επιστροφή γαστρικών υγρών και τροφών προς τον οισοφάγο.
Γιατί συμβαίνει η παλινδρόμηση;

Ο μυς αυτός κάτω από ειδικές συνθήκες μπορεί να εκτελεί τη λειτουργία του ανεπαρκώς και έτσι να επιστρέφουν καυστικά υγρά προς τον οισοφάγο. Ο οισοφάγος δεν μπορεί να αμυνθεί ικανοποιητικά στο έγκαυμα που του προκαλούν τα γαστρικά υγρά. Μόνη του άμυνα είναι ο χημικός καθαρισμός που προκύπτει από τη δράση του σάλιου και ο μηχανικός καθαρισμός που προκύπτει από τον περισταλτισμό του οισοφάγου. Το σάλιο μπορεί και εξουδετερώνει την οξύτητα των γαστρικών υγρών, η δυνατότητά του όμως αυτή έχει όρια. Η βαρύτητα της οισοφαγίτιδας εξαρτάται από:
1. Το ποσό των γαστρικών υγρών που παλινδρομεί προς τον οισοφάγο.
2. Την καυστικότητά τους
3. Τον αριθμό των επεισοδίων παλινδρόμησης ανά ημέρα
4. Την παλαιότητα των επεισοδίων παλινδρόμησης
Όλοι οι παραπάνω παράγοντες αντανακλούν το βαθμό χαλάρωσης του οισοφάγου και εξαρτώνται από την ικανότητα των αμυντικών μηχανισμών. Η χαλάρωση του σφιγκτήρα είναι φυσιολογική και αναμενόμενη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, λαμβάνει όμως χώρα και κάτω από άλλες συνθήκες, όπως η λήψη αντισυλληπτικών φαρμάκων. Η συνηθέστερη αιτία χαλάρωσης είναι η διαφραγματοκήλη, όταν δηλαδή το στομάχι ανεβαίνει πάνω από το διάφραγμα. Το διάφραγμα είναι ένας μεγάλος μυς σαν θόλος που διαχωρίζει το θώρακα από την κοιλιά. Ο μυς αυτός εμποδίζει το στομάχι να εισχωρήσει στο θώρακα. Όταν αυτό δεν συμβαίνει και το στομάχι ανέρχεται στο θώρακα, τότε και ο καρδιοοισοφαγικός σφιγκτήρας δεν εκτελεί σωστά τη λειτουργία του ως βαλβίδας.
Αλλοι παράγοντες που προκαλούν γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι:
1. Διαιτητικοί (ορισμένες τροφές και ποτά προκαλούν κρίσεις παλινδρόμησης)
2. Η παχυσαρκία
3. Ο τρόπος διαβίωσης
Ποια είναι τα συμπτώματα της νόσου;

Το πιο συχνό σύμπτωμα είναι το κάψιμο πίσω από το στέρνο που μπορεί να αντανακλά και μέχρι τη βάση του λαιμού. Είναι δυνατόν να διαρκέσει μερικές ώρες και συνήθως αρχίζει μία με δύο ώρες μετά το γεύμα. Αλλα συμπτώματα είναι οι ερυγές (ρέψιμο), ο πόνος στη βάση του θώρακα, ένα αίσθημα βάρους στην κοιλιά και η δυσπεψία.
Πόσο συχνό είναι το νόσημα;

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι νόσος που κατά κύριο λόγο οφείλεται στο σύγχρονο τρόπο διαβίωσης και τις διατροφικές συνήθειες. Έτσι, λοιπόν, το νόσημα αυτό αφορά σε μεγάλο πληθυσμό και είναι όλο και πιο συχνό. Θεωρείται ότι το 25% των εγκύων πάσχει από τη νόσο, ενώ το 50% θα παρουσιάσει οπωσδήποτε μερικά επεισόδια γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Πώς γίνεται η διάγνωση της νόσου;

Η διάγνωση της νόσου πρέπει να επιβεβαιωθεί με αντικειμενικές εξετάσεις που γίνονται από γαστρεντερολόγο, διότι τα συμπτώματά της δεν είναι ειδικά. Επίσης, με τις αντικειμενικές εξετάσεις προσδιορίζεται η βαρύτητα της νόσου και αποκλείονται άλλες νοσολογικές οντότητες, όπως ο οισοφάγος Barrett, που απαιτούν άλλη θεραπευτική αντιμετώπιση. Οι εξετάσεις στις οποίες μπορεί να σας υποβάλλει ο γιατρός σας είναι:
1. Γαστροσκόπηση
2. Εικοσιτετράωρη πεχαμετρία οισοφάγου (μετριέται η οξύτητα των υγρών του οισοφάγου, μέσω ενός ηλεκτροδίου που τοποθετείται διά της μύτης στον οισοφάγο και παραμένει είκοσι τέσσερις ώρες, ενώ ο ασθενής εκτελεί κανονικά τις καθημερινές του συνήθειες)
3. Το τεστ Bernstein (διοχετεύεται ένα ήπιο οξύ, μέσω ενός αγωγού, στον οισοφάγο και αναπαράγονται τα συμπτώματα της νόσου).
Συμπληρωματικές εξετάσεις που σκοπό έχουν τον αποκλεισμό άλλων νόσων είναι η μανομετρία του οισοφάγου και ο έλεγχος ελικοβακτηριδίου του πυλωρού.
Ποια είναι η θεραπεία της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης;

Ο γαστρεντερολόγος που θα σας εξετάσει, θα επιμείνει στη δίαιτα και τον τρόπο διαβίωσης. Η σωστή δίαιτα θα αποτρέψει τα επεισόδια παλινδρόμησης. Κατόπιν, θα σας συστήσει μερικά φάρμακα, όπως:
1. Αντιόξινα φάρμακα ή επικαλυπτικούς παράγοντες (π.χ., η σουκραλφάτη)
2. Αντιεκκριτικά φάρμακα της κατηγορίας των αναστολέων αντλίας υδρογόνου (π.χ., οι πραζόλες) ή αναστολείς ισταμίνης (Η2), όπως η σιμεθιδίνη
3. Προκινητικά φάρμακα (π.χ., η μετοκλοπραμίδη ή η σισαπρίδη)
Ο γιατρός σας θα χρησιμοποιήσει ένα ή περισσότερα φαρμακευτικά σκευάσματα σε συνδυασμό. Το χρονικό διάστημα της αγωγής κυμαίνεται από μερικές εβδομάδες μέχρι μερικούς μήνες. Μερικές φορές η φαρμακευτική θεραπεία δεν είναι αρκετή και πιθανόν να χρειαστεί θεραπεία συντήρησης, η οποία συνήθως γίνεται με μικρές δόσεις αντιεκκριτικών φαρμάκων. Σπανιότερα, μπορεί να θεωρηθεί αναγκαία η χειρουργική θεραπεία, όταν η αιτία της νόσου είναι η διαφραγματοκήλη.
Ποιες είναι οι επιπλοκές της χρόνιας νόσου;

Μερικές φορές η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, όπως η αιμορραγία ή τα έλκη του οισοφάγου. Αλλη επιπλοκή είναι οι καλοήθεις στενώσεις του οισοφάγου που πιθανόν να προκαλέσουν δυσφαγία, αντιμετωπίζονται όμως εύκολα μέσω ενδοσκοπικών τεχνικών. Ορισμένοι άνθρωποι με χρόνια γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση αναπτύσσουν οισοφάγο Barrett. Ο οισοφάγος Barrett είναι μια σοβαρή επιπλοκή που μπορεί τελικά να οδηγήσει σε καρκίνο του οισοφάγου. Παρ΄ όλο που είναι σπάνια, ευτυχώς, πρέπει να ελέγχεται ο οισοφάγος για να αποκλειστεί αυτή η περίπτωση.

Αλλη επιπλοκή που εντοπίσαμε μόλις τα τελευταία χρόνια είναι το άσθμα. Μολονότι η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι νόσος που εμποδίζει την καθημερινή δραστηριότητα, πολύ σπάνια απειλεί τη ζωή μας. Σωστή δίαιτα και φαρμακευτική αγωγή έχουν αποτέλεσμα τη θεραπεία των περισσότερων ασθενών.

in.gr health
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
manou
Admin
Admin
manou


Αριθμός μηνυμάτων : 571
Ημερομηνία εγγραφής : 24/01/2010
Ηλικία : 44
Τόπος : ΒΥΡΩΝΑΣ

ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ   ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ I_icon_minitimeΠεμ Φεβ 25 2010, 09:53

ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ
Αδάμος Χατζηπαναγής, Παιδίατρος, 26/10/2002
Το φαγητό που τρωμε φτάνει στο στομάχι αφού περάσει μέσα από ένα σωλήνα που λέγεται οισοφάγος. Το περιεχόμενο του στομάχου προωθείται σιγά-σιγά προς το έντερο και δεν επιτρέπεται να επιστρέψει προς τον οισοφάγο. Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση σημαίνει επιστροφή μέρους του περιεχομένου του στομάχου προς τον οισοφάγο. Βέβαια, αν κάποιος φαει υπερβολικά, τότε είναι φυσιολογικό αν μικρή ποσότητα από το περιεχόμενο του στομάχου επιστρέψει προς τον οισοφάγο. Επίσης φυσιολογικό είναι στα βρέφη, στη φάση του ρεψίματος (έξοδος αέρα από το στομάχι), ο αέρας που φεύγει από το στομάχι να συμπαρασύρει και μικρή ποσότητα γάλακτος προς το στόμα. Αυτή η πολύ μικρή έξοδος γάλακτος στη φάση του ρεψίματος, στα βρέφη λέγεται αναγωγή. Στη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση εύκολα περιεχόμενο του στομάχου παλινδρομεί στον οισοφάγο και στη συνέχεια στο στόμα. Αυτή η παλινδρόμηση δημιουργεί πολλά προβλήματα και χρειάζεται ειδική αντιμετώπιση. Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση αφορά κυρίως τα βρέφη. Περίπου 1:500 βρέφη παρουσιάζει την πάθηση αυτή.

Πού οφείλεται η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση;

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση οφείλεται σε ανεπάρκεια του μηχανισμού-βαλβίδας που υπάρχει στο σημείο συνένωσης του οισοφάγου με το στομάχι. Λέγοντας μηχανισμό-βαλβίδας, δε σημαίνει ότι υπάρχει στο σημείο εκείνο βαλβίδα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η συνένωση του οισοφάγου στο στομάχι παρεμποδίζει την παλινδρόμηση του περιεχομένου του στομάχου προς τον οισοφάγο.

Πώς εκδηλώνεται η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση;

Το κυρίως σύμπτωμα των παιδιών με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι ο εμετός. Ο εμετός χαρακτηριστικά ακολουθεί το γεύμα. Βέβαια ο εμετός στα βρέφη είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Για αυτό δε σημαίνει ότι επειδή το παιδί σας κάνει κάποτε εμετό μετά το γεύμα έχει και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Αν το παιδί σας κάνει περιοδικά εμετούς, αλλά κερδίζει το φυσιολογικό βάρος για την ηλικία του, τότε δεν πρέπει να ανησυχείτε. Οι εμετοί στα παιδιά με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση επιμένουν και θα τους έχει το παιδί σχεδόν καθημερινά. Το γεγονός ότι εύκολα κάνουν εμετό μετά το γεύμα έχει σαν αποτέλεσμα τα παιδιά να μην τρέφονται καλά και έτσι δεν παίρνουν ικανοποιητικό βάρος για την ηλικία τους.
Επίσης μπορεί μικρές ποσότητες του περιεχομένου του στομάχου ,στη φάση που παλινδρομεί προς το στόμα, να οδηγούνται προς τους πνεύμονες οπότε δημιουργούνται συμπτώματα από το αναπνευστικό, που καμιά φορά μπορεί να παραπλανήσουν και το γιατρό σας. Μπορεί δηλαδή, το παιδί σας να παρουσιάζει κρίσεις άσθματος ή επανειλημμένες πνευμονίες. Αν η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, μπορεί να προκληθεί οισοφαγίτιδα (μικρά έλκη στον οισοφάγο), επειδή το περιεχόμενο του στομάχου είναι όξινο (συμπεριφέρεται σαν οξύ) και μπορεί να διαβρώσει τα τοιχώματα του οισοφάγου. Στην περίπτωση που το παιδί σας αναπτύξει οισοφαγίτιδα δεν θα αισθάνεται καλά την ώρα του φαγητού και αν είναι μεγάλο παιδί θα παραπονείται για πόνο πίσω από το στήθος.

Πώς διαγιγνώσκεται η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση;
Αν εξετάζοντας το παιδί σας, ο γιατρός κρίνει ότι πιθανό να έχει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση τότε θα ζητήσει να γίνουν κάποιες εξετάσεις. Η συνηθέστερη εξέταση που ζητούν οι γιατροί είναι η διάβαση οισοφάγου-στομάχου. Στην εξέταση αυτή το παιδί παίρνει από το στόμα κάποιο φάρμακο που φαίνεται στις ακτινογραφίες. Στη συνέχεια υποβάλλεται σε ακτινολογικό έλεγχο. Στην περίπτωση που το παιδί έχει παλινδρόμηση, τότε στις ακτινογραφίες θα φαίνεται το φάρμακο που θα παλινδρομεί από το στομάχι στον οισοφάγο. Μια πιο εξειδικευμένη εξέταση είναι η πεχαμετρία. Στην εξέταση αυτή τοποθετείται στον οισοφάγο του παιδιού ένα καλώδιο που καταγράφει επί 24h βάσεως το PH στον οισοφάγο. Όταν οξύ από το στομάχι περάσει στον οισοφάγο καταγράφεται αμέσως και έτσι μπορούμε να κρίνουμε με ακρίβεια πότε έχουμε πραγματικά γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (καταγράφεται οξύ στον οισοφάγο για μεγάλο διάστημα) και πότε υπάρχει μια "φυσιολογική παλινδρόμηση". Σπανιότερα ο γιατρός μπορεί να ζητήσει να γίνει οισοφαγοσκόπηση και βιοψία του οισοφάγου.


Πώς αντιμετωπίζεται η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση;
Ημερομηνία 26/10/2002
Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι μια κατάσταση που με την πάροδο του χρόνου βελτιώνεται από μόνη της. H συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών αυτοθεραπεύεται μέχρι την ηλικία των 2 χρονών. Η αντιμετώπιση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης έχει άμεση σχέση με τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι ακόλουθες πρακτικές συμβουλές θα έχουν σημαντικό αποτέλεσμα.
1. Να δίνετε στο παιδί μικρότερα γεύματα και να τρωει πιο συχνά.
2. Αν είναι βρέφος, είναι χρήσιμο μετά το γεύμα να το τοποθετείτε για λίγο χρόνο στο relax. Μπορείτε επίσης να το κρατάτε όρθιο στην αγκαλιά σας για περίπου 20-30 λεπτά.
3. Μην το βάζετε στο κρεβατάκι του αμέσως μετά το γεύμα.
4. Είναι χρήσιμο το κρεβατάκι του παιδιού να έχει κλίση 30-45 μοίρες και το κεφάλι του μωρού να τοποθετείται στο ανυψωμένο μέρος.
5. Υπάρχουν ειδικά γάλατα που μόλις φτάσουν στο στομάχι πήζουν και έτσι πιο δύσκολα παλινδρομεί το περιεχόμενο του στομάχου προς τον οισοφάγο. Πάρτε τη συμβουλή του παιδιάτρου σας για πιο γάλα ακριβώς θα χρησιμοποιήσετε. Επίσης τα παιδιά με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση προτιμότερο είναι να σιτίζονται με παχύρρευστες κρέμες.

Εάν τα πιο πάνω μέτρα δεν αποδώσουν ,ο γιατρός πιθανό να σας συνταγογραφήσει ένα από τα ακόλουθα φάρμακα. · Αντιόξινα. Τα φάρμακα αυτά αλλάζουν το PH του στομάχου και έτσι όταν περιεχόμενου του στομάχου παλινδρομεί στον οισοφάγο δε δημιουργεί σοβαρά προβλήματα.
· Γαστροκινητικά φάρμακα. Τα φάρμακα αυτά αυξάνουν την κινητικότητα του γαστρεντερικού και έτσι το περιεχόμενο του στομάχου σπρώχνεται προς το έντερο και πιο δύσκολα παλινδρομεί στον οισοφάγο.

Σε πάρα πολύ σοβαρές καταστάσεις, που δεν ανταποκρίνονται στη φαρμακευτική αγωγή, μπορεί να χρειαστεί χειρουργική αντιμετώπιση. Στις περιπτώσεις αυτές περιλαμβάνονται τα παιδιά:
· Με επεισόδια άπνοιας (Σταματά η αναπνοή)
· Επανειλημμένα επεισόδια πνευμονίας
· Έντονη οισοφαγίτιδα

Υπάρχουν αρκετά είδη εγχειρήσεων για την αντιμετώπιση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, αλλά όλες έχουν κοινό στόχο, την ενίσχυση του βαλβιδικού μηχανισμού. Η επιτυχία των εγχειρήσεων αυτών φτάνει το 90%.

in.gr health


in.gr health
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Φιλουμπιτσα
Admin
Admin
Φιλουμπιτσα


Αριθμός μηνυμάτων : 357
Ημερομηνία εγγραφής : 23/01/2010
Τόπος : ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ   ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ I_icon_minitimeΠεμ Φεβ 25 2010, 09:59

Αυτο το ειχε ο μπαμπας μου μεγαλο προβλημα ο κακομοιρης. ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ Icon_twisted
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://filumbes.forumgreek.com
manou
Admin
Admin
manou


Αριθμός μηνυμάτων : 571
Ημερομηνία εγγραφής : 24/01/2010
Ηλικία : 44
Τόπος : ΒΥΡΩΝΑΣ

ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ   ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ I_icon_minitimeΠεμ Φεβ 25 2010, 10:10

Εμενα το ειχαν ο νικολας και ο εκτορας.ο πρωτος σε μικρο βαθμο που εβγαζε δηλ μονο γουλιτσες μετα το γευμα. ο εκτορακος σε μεγαλο βαθμο πεταγε ρουκετες το καυμενο. ευτυχως στα παιδακια αν δεν ειναι σοβαρο το προβλημα που να χρηζει επεμβαση περναει γυρω στο εξαμηνο... ετσι εγινε και με τον εκτορα.επινε ειδικο γαλα και οταν αρχισε πια τις στερεες τροφες ειχαν περασει ολα!!!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Filumbes :: ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ :: ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ!!!-
Μετάβαση σε: